MENU
klinika

Pas formimit të Ushtrisë

‘Po përcjellim situatën e sigurisë në Kosovë’

15.12.2018 - 10:53

Shefi i shtabit të Ushtrisë së Serbisë, gjenerali Milan Mojsiloviç, vlerësoi se situata në Kosovë pas formimit të Ushtrisë së Kosovës, por ka deklaruar se ushtria serbe është e gatshme t’u përgjigjet të gjitha sfidave dhe kërcënimeve dhe se qytetarët nuk duhet të shqetësohen.

Ne do të do ta përcjellim me vigjilencë situatën e përgjithshme në Kosovë”, ka deklaruar Mojsiloviç.

Ai për Radio Televizionin e Serbisë tha se situata në Kosovë është e paparashikueshme në shumë sfera, duke theksuar se qytetarët nuk duhet të shqetësohen nëse Ushtria Serbe, në mënyrën e vet, mund t’i përgjigjet të gjitha rreziqeve, sfidave dhe kërcënimeve.

Ushtria e Serbisë është e gatshme për t’iu përgjigjur të gjitha sfidave dhe rreziqeve, por unë shpresoj se KFOR-i brenda mandatit dhe kapaciteti të tij do të sigurojë mbrojtjen e të gjithë qytetarëve në Kosovë, me theks të veçantë në komunitetin serb“, ​​tha ai.

Ai shtoi se nga komandanti i NATO-së në Evropë, gjenerali Kurtis Scaparoti, ka marrë garanci se siguria dhe stabiliteti do të jenë prioritet i NATO-së në Kosovë, me zbatimin e plotë të mandati dhe misionit të KFOR-it në terren. /Konica.al/