MENU
klinika

Batalioni 'Atlantiku'

SHBA i ndalon hyrjen vrasësit të vëllezërve Bytyqi

19.12.2018 - 11:50

Departamenti Amerikan i Shtetit ia ka ndaluar hyrjen në vend, shtetasit serb Goran Radosavleviç i njohur si Guri, për shkak të përfshirjes së tij në shkelje të mëdha të drejtave të njeriut.

Ky urdhër bazohet në informatat kredibile që sekretari i Shteti i ka ndaj zyrtarëve të huaj që janë të përfshirë në afera korruptive apo shkelje të drejtave të njeriut, ku me këtë rast i ndalohet hyrja në SHBA edhe familjarëve të tij – bashkëshortes Svetlana si dhe të bijës Ana. Ligji kërkon po ashtu që Sekretari i Shtetit të njoftoj publikisht ose edhe privatisht për këto vendime.

Sipas informatave të besueshme, Radosavleviç gjatë vitit 1999 ishte i përfshirë në vrasjen e vëllezërve Bytyqi, tre qytetarë amerikanë me prejardhje shqiptare të cilët u vranë në Serbi pas luftës në Kosovë”, thuhet në deklaratë.

Vëllezërit Ilir, Agron dhe Mehmet Bytyqi ishin vrarë në korrik të vitit 1999 në Petrovo Sello në afërsi të Klladovës në pjesën lindore të Serbisë. Ndërkaq, trupat e tyre të pajetë ishin gjetur në qershor të vitit 2011 në varrezën masive në po të njëjtin vend ku edhe ishin vrarë. /Konica.al/