MENU

Receta

Më shëroi shikimin, hoqi yndyrën nga mëlçia dhe pastroi zorrët

15.12.2018 - 13:24

Për shkak të plakjes, funksionet e organeve të trupit përkeqësohen dhe ne përjetojmë probleme të shumta shëndetësore, të tilla si pengimi i zorrës së trashë dhe humbja e shikimit. Për më tepër, yndyra mund të grumbullohet në mëlçi, duke shkaktuar probleme me shëndetin e përgjithshëm.

Megjithatë, ju duhet vetëm një përbërës natyral për të parandaluar ose trajtuar këto çështje – Panxhar .

Kjo lloj perime e kuqërremtë evropiane shpesh shtohet në sallata ose haen  të papërpunuara, dhe ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore, duke përfshirë shikimin e përmirësuar, pastrimin e mëlçisë dhe zorrës së trashë.

Përveç kësaj, mbështet  shëndetin e zemrës dhe përmirëson qarkullimin e gjakut. Panxhari është i pasur me betaine dhe triptofan, të cilat janë substanca të rralla që reduktojnë stresin dhe qetësojnë nervat.

Ai  gjithashtu kanë veti të forta anti-inflamatore dhe është i pasura me antioksidantë që parandalojnë dëmtime të radikaleve të lira.

Një grua 60-vjeçare nga Maryland, përjetoi probleme të shumta shëndetësore për vite me rradhë. Vizioni i saj ishte pothuajse plotësisht i humbur, dhe i gjithë trupi i saj ishte në gjendje të keqe.

Një  mik i vajzës së saj kishte dëgjuar për përfitimet e mahnitshme të panxharit dhe i tha asaj për një trajtim natyral me këto perime.

Ai pretendoi se kjo recetë përmirëson shikimin, por gjithashtu pastron zorrën e trashë dhe mëlçinë dhe kështu heq të gjitha problemet shëndetësore të shkaktuara nga mbetjet toksike në trup.

Megjithëse fillimisht nuk ishte e bindur për efektivitetin, kjo grua e provoi metodën. Ajo  ishte e tronditur! Që pas ditës së parë, ndihej plot energji dhe shëndet, dhe pas disa kohësh, shikimi i saj u rikthye pothuajse tërësisht!

Prandaj, ajo vendosi të zbulojë recetën e këtij ilaçi të mrekullueshëm dhe të ndihmojë shumë njerëz në të njëjtën situatë.

Sot, ne ju ofrojmë këtë recetë për një sallatë të panxhar që mund të konsumoni çdo ditë dhe kështu të gëzoni të gjitha këto përfitime:

Përbërësit :

2-3 panxhar

2 qepë

uthull

Vaj ulliri ekstra i virgjer

Kripë

Metoda e përgatitjes:

Pastroni  panxharët, i prisni dhe i  lini pak në ujë. Pas disa minutash nxirrini nga uji dhe hidhini në një tas. Shtoni pak kripë, qepët, uthull dhe vaj ulliri.

Trazojini të gjitha bashkë dhe e lini për një orë. Pastaj, është gati të shërbehet.

Meqë panxharët kanë shumë kalori, si dhe të gjithë përbërësit e tjerë, kjo sallatë do t’ju ndihmojë të përmirësoni shikimin, të pastroni mëlçinë dhe të pastroni zorrën e trashë. Konsumi i tij i rregullt do të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm dhe do të aktivizojë trupin .