MENU
klinika

Opinion

Aferim President, për dekonspirimin e djallëzisë dhe babëzisë së Edi Ramës!

10.01.2019 - 20:14

Nga Prof. Dr. Fadil Maloku

1. Racionaliteti, po edhe atdhetarizmi i Presidentit Ilir Meta, me mosdekretimin e Gent Cakajt, për ministër të jashtëm të Shqipërisë, bëri që t’i ndalet përkohësisht turravrapi e happy-end-i iracional i Edi Ramës!

2. Edi Rama, në kalkulimet e tija si gjithnjë djallëzore, u mundua që emërimin, e këtij djaloshit “të pathinjur”, publikut të gjerë gjithshqiptar t’ia shes, hiq më pak si akt patriotik (kosovari, hej resursin më domethënës në planimetrinë rajonale)!

meta-cakaj-konica.al

3. Ndërkaq, përmes të po këtij “të pathinjurit”, planifikonte heshtazi dhe padiktueshëm, në planin diplomatik Serbisë t’i krijoj favore e lehtësira… nga më të ndryshme!

Sepse, i njejti edhe publikisht ishte deklaruar pro “korigjimit” (copëtimit). Në ndërkohë, Rama mendonte, këtë emërim ta përdorte edhe si një vegël të frikëshme, e mjet presioni ndaj qeverisë Haradinaj, në kontekstin e avokimit dhe sqarimit të idesë së Trojkes Thaçi&Vuçiq&Rama.