MENU
klinika

Serbët për kufirin me Shqipërinë

‘Heqja e kufirit sjell aneksimin e Kosovës’

03.01.2019 - 12:18

Vendimi për një pikë të përbashkët kufitare në mes të Kosovës dhe Shqipërisë ka ngjallur reagime të shumta në Serbi.

Këto reagime kanë ardhur edhe nga kryetari i Komisionit Parlamentar për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Milovan Drecun.

Ai ka thënë se heqja e kufirit ne mes të Shqipërisë dhe Kosovës, është një nga hapat që çon në aneksimin e një pjese të territorit të Serbisë nga Shqipëria duke vënën para aktit të kryer bashkësinë ndërkombëtare për të mbështetur Serbinë.

Drecun ka thënë për televizionin publik të Serbisë, se Shqipëria po bënë gjithçka për t’i dhënë fund bashkimit, siç thotë ai, të dhunshëm me shqiptarët e Kosovës. /Konica.al/