MENU
klinika

Marrëveshja

Kotzias: Maqedonia e re, e mirëpritur në jetën tonë

12.01.2019 - 12:43

Ish-ministri i Jashtëm Nikos Kotzias, ideatori dhe negociuesi i marrëveshjes së Prespës, shkroi në Twitter se ka folur me kryeministrin dhe ministrin e Jashtëm Maqedonas duke rikujtuar vështirësitë, lodhjen, tensionet, besimin dhe shpresat që kemi pasur duke punuar për Marrëveshjen.

“Kam biseduar me Zoran Zaevin dhe Nikola Dimitrovin, duke kujtuar vështirësitë, lidhjen, tensionet, besimin e ndërsjellë dhe shpresat që kemi pasur gjatë punës për marrëveshjen. Ne ëndërruam për të ardhmen e përbashkët të të dy popujve tanë. Maqedonia e re është e mirëpritur në jetën tonë, historia duhet të jetë një shkollë, jo një burg” – shkruan ai

kotzias-konica.al

Në seancën parlamentare të së premtes, Kuvendi i Maqedonisë miratoi 4 amendamentet kushtetuese që mundësojnë ndryshimin e emrit në Republika e Maqedonisë së Veriut, duke hapur kështu rrugën për anëtarësimin në aleancën perëndimore të NATO-s. Amendamentet ishin pjesë e Marrëveshjes së emrit të firmosur në Prespë qershorin e kaluar midis Athinës dhe Shkupit.

Sipas marreveshjes, emri Republika e Maqedonisë ndryshohet në Republika e Maqedonisë së Veriut.

Greqia mban hapur mundësinë me Turqinë

Dialog? Dendias: Ndodh vetëm nëse Ankaraja ndal provokimet

Kërkon ndihmë nga Shqipëria!

Greqia nuk ka punëtorë sezonalë

“Mbante gati dorën në këmbëzën e pistoletës”

Si drejtonte shqiptari “Esko” grupet kriminale në Athinë