MENU
klinika

Çfarë trajton ai?

Pse duhet të shkoni patjetër tek një Podiatër?

29.01.2019 - 15:11

Një podiatrist është një mjek dhe kirurg i cili trajton këmbën, kyçin e këmbës dhe strukturat e lidhura me këmbën.

Pse duhet të shkojmë tek një podiatrist?

Këmbët janë struktura komplekse anatomike, stabilizuesit e të gjitha trupit, amortizuesit e goditjeve dhe motorët shtytës që janë të rëndësishëm për shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme. Ato kërkojnë kujdes të ekspertëve. Sigurohuni që jeni duke shkuar tek një profesionist i kualifikuar për të trajtuar këmbët duke kërkuar letrat “DPM” pas emrit të tij. DPM do të thotë që një mjek ka përfunduar vite të trajnimit rigoroz të këmbëve në shkollën mjekësore podiatrike dhe trajnimin e qëndrimit në spital, duke e bërë atë të kualifikuar në mënyrë unike për t’u kujdesur për këtë pjesë të trupit.

podiatrist-konica.al

Si trajnohen pedagogët?

Podiatritë përfundojnë katër vjet studime në një shkollë mjekësore posacërisht për këmbët dhe tre vjet praktikë në spital. Trajnimi i tyre është i ngjashëm me atë të mjekëve të tjerë.

Podiatritët mund të përqëndrohen në shumë fusha, duke përfshirë kirurgji, mjekësi sportive, kujdesin e plagëve, pediatri dhe kujdesin diabetik.

Podiatritët mund të fitojnë certifikimin e bordit me trajnime të avancuara, përvojë klinike dhe përfundimisht marrjen e provimit. Bordi Amerikan i Këmbëve dhe Kirurgjisë së kyçit dhe Bordi Amerikan i Mjekësisë Podiatrike janë bordet certifikuese për këtë fushë.

podiatrist-konica.al

Çfarë bën një Doktor i Mjekësisë Podiatrike?

Mjekët e podiatrikës trajtojnë një sërë sëmundjesh dhe përdorin teknika të reja për të përmirësuar mirëqenien e përgjithshme të pacientëve.

kolana e librave

Ai shpesh është i pari që zbulon simptomat e diabetit ose sëmundjeve kardiovaskulare për shkak të ndërlidhjes së këmbëve me pjesën tjetër të trupit.

Një Podiatër bën:

Konsultime individuale për pacientët në lidhje me trajtimin e vazhdueshëm të çrregullimeve dhe kujdesin parandalues problemeve të këmbëve.

Diagnoza e sëmundjeve të këmbëve të tilla si tumoret, ulçerat, thyerjet, sëmundjet e lëkurës ose të thonjve, dhe deformimi i lindur ose i fituar si këmbët e dobëta dhe mosbalancimi i këmbëve.

Përdorin metoda inovative për trajtimin e kushteve të tilla si drithërat, kallot, rritjet e thonjëve brenda në mish, problemet e harkut të këmbës , tendinat e shkurtuara, cistet, çrregullime të kockave, dhe abceset ( qelbëzimet).

podiatrist-konica.al

Trajtimin e thyerjeve, prerjeve ose dëmtimeve të këmbëve.

Promovon aftësinë e përgjithshme për të lëvizur në mënyrë më efikase dhe të qetë si dhe stabilizon ekuilibrin.

Referon pacientët tek mjekët e tjerë kur simptomat e vërejtura në këmbë tregojnë çrregullime të tilla si diabeti, artriti, sëmundjet e zemrës ose sëmundjet e veshkave.