MENU
klinika

Maqedoni

Qeveria dërgon Ligjin për gjuhët në Komisionin e Venecias

22.01.2019 - 15:15

Ligji për Gjuhët në Maqedoni është dërguar në Komisionin e Venecias.

Mësohet se qeveria maqedonase ka dërguar përmbajtjen e plotë të ligjit bashkë me tekstin alternativ të nenit 8 dhe dispozitave të tjera që kanë të bëjnë me shqipen në banknota, letrat me vlerë dhe uniformat e ushtrisë dhe policisë.

Në letrën e qeverisë dërguar “Venecias”, bëhet me dije fakti se ligji i gjuhëve rrjedh nga Marrëveshja e Ohrit.

Në letër gjithashtu shpjegohet se qëllimi i ligjit është krijimi i një kornize të harmonizuar juridike që nuk cënojnë Kushtetutën e Maqedonisë.