MENU
klinika

Profil

Shikoni si ka ndryshuar “shoku ynë Tili”!

28.01.2019 - 17:16

Batutat, ngjarjet dhe sidomos aktorët e filmave shqiptarë janë rrënjosur thellë në mendjen e gjithsecilit.

“Shoku ynë Tili” është një ndër filmat shqiptarë më argëtues dhe vështirë të ekzistojë ndonjë që nuk e ka parë filmin.

Tili është një nxënës i vështirë që bëhet problem për familjen dhe shkollën. Ka humor, por njëkohësisht është edhe i bezdishëm.

Ka probleme me mësuesit, sidomos me mësuese Dritën e cila e ka në kujdestari. Tili nga ana e tij kërkon të shkojë në klasën e mëparshme ku mësuese është Besa.

Edhe pse e pranojnë kërkesën e tij ai vazhdon rutinën e mëparshme. Gjendja keqësohet kur ai edhe Luli shuajnë dritat e shkollës në ditën e takimit me prindërit. Me punën e palodhur të mësuesve Besës dhe Bujarit, arijnë ta bindin dhe të kthejë rrugë.

Fëmijë si Tili kërkojnë një kujdes të veçantë durim dhe takt në mënyrë që të shfaqin më të mirën e tyre. Filmi trajton probleme sociale që kërkojnë vullnet dhe këmbëngulje si nga shkolla ashtu edhe nga familja.

Por le të kthehemi te aktori që ‘nguliti’ një personazh si Tili në mendjen tonë.

Arben Latifi do të mbetet një nga ikonat e kinematografisë shqiptare, edhe pse karriera e tij do të niste me rolin e Tilit dhe përfundonte në vitin 1984 me rolin e Ilirit në filmin “Lundrimi i parë”.

Nga koha kur u xhirua filmi (1981) kanë kaluar 38 vjet dhe Tili nuk është më ai djali i vogël që ne kujtojmë.

 Aktori i cili prej vitesh jeton në Gjermani vazhdon të mbajë ngjyrën e flokëve bjond edhe pse jo natyrale ai duket vërtetë në formë.

M.H