MENU

Presidenti i Filipineve

“Shumica homoseksualë”, Duterte apel Vatikanit për priftërinjtë

11.01.2019 - 18:52

Kisha Katolike duhet të përqafojë homoseksualitetin në mesin e klerit, tha presidenti i Filipinës, Rodrigo Duterte në sulmin e tij të fundit ndaj Vatikanit, ndërsa i bëri thirrje qytetarëve që të vjedhin dhe madje të vrasin peshkopët e padobishëm.

Duterte, i cili në të kaluarën ka zbuluar haptazi se ai është ngacmuar seksualisht nga një prift, edhe një herë kritikoi Kishën Katolike të enjten, këtë herë për shtypjen e tendencave të gjera homoseksuale  në mesin e klerikëve të saj  në Vatikan, ndërsa kërkoi edhe shfuqizimin e beqarisë.

“Shumica e tyre janë homoseksual … Duhet të dalin hapur, të anulojnë beqarinë dhe t’u lejojnë atyre të kenë të dashur”, u shpreh ai.

Ai në mënyrë të përsëritur i ka bërë thirrje Kishës që të shfuqizojë ligjin shekullor të kanonizimit, duke sugjeruar se kjo vetëm nxit prirjet homoseksuale midis klerikëve. Muajin e kaluar, Duterte me guxim vlerësoi se “pothuajse 90 për qind” e priftërinjve katolikë ishin homoseksualë.

Thirrjet vokale të Duterte kundër Kishës Katolike janë bërë disi një nënshkrimim i presidencës së tij. Pak para fjalimit të tij këtë javë, presidenti u bëri thirrje besimtarëve të vjedhin dhe, nëse lind nevoja, edhe të vrasin peshkopët.

“Hej, ju kalimtarë, kur peshkopi kalon, ndizni një pengesë, sepse ai ka shumë para, ai bir k*rve, “tha Duterte të mërkurën.