MENU
klinika

Të dhënat

Çfarë ka ndodhur me transportin ajror këtë vit?

27.02.2019 - 14:13

Bazuar në disa të dhëna të INSTAT vihet re se tregu i transportit ajror të individëve është rritur për janarin.

INSTAT ka mbledhur disa të dhëna, të cilat tregojnë se nga aeroporti i Tiranës kanë udhëtuar 222 mijë pasagjerë.

Kjo shifër tregon se ka pësuar një rritje me 4% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Tregu i pasagjerëve në transportin ajror:

-Këtë vit pësoi rritje, pavarësisht se në muajin e parë të vitit pësoi pak rënie.

-Pas 7 vitesh tregu duket se ka potenciale të mëdha.

-Këtë vit pritet të nisë puna për rehabilitimin dhe kthimin në gjendje pune të Aeroportit të Kukësit.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Transporti Detar:

-Këtë vit ky treg ka paraqitur rënie.
-është përdorur nga 66 mijë pasagjerë gjatë janarit

Transporti hekurudhor:

-Në janari pësoi një rritje me 28%
-Ka vetëm 3 mijë udhëtarë, një numër ky i papërfillshëm

Ndërkohë vihet re se volumi i transportit është rritur me 64% gjatë janarit.

Kjo rritje ka qenë në funksion të aktivitetit të industrisë minerare në vend.