MENU
klinika

Kujdes!

Dhimbje të forta në gjoks? Ja se çfarë tregojnë…

11.02.2019 - 17:32

Sa herë që keni dhimbje në gjoks, sidomos nëse është një dhimbje e fortë, ne menjëherë mendojmë për një atak në zemër.

E megjithatë, për fat të mirë, në të shumtën e rasteve ajo është vetëm një dhimbje shumë e mprehtë që nuk ka të bëjë fare me gjendjen e zemrës sonë, por është quajtur sindroma e kapjes preordiale.

Sindroma e kapjes prekordiale nuk është serioze dhe është një dhimbje në gjoks që, ndryshe nga infarkti, nuk ndikon në gjymtyrët e tjera dhe mbetet mirë e kufizuar në frontin e zemrës.

Zakonisht më të prekurit janë fëmijët, adoleshentët dhe të rinjtë nën 30 vjeç. Shkenca nuk ka gjetur ende një përgjigje për këtë sindrom, por për pjesën më të madhe është diçka që tenton të zhduket plotësisht me fillimin e moshës madhore.

Sidoqoftë, gjithmonë është mirë të kryhet një kontroll te specialisti për të përjashtuar ndonjë ndërlikim tjetër.