MENU

Detajet

I vendos afat politikës shqiptare/ Fleckenstein: S’ka zgjedhje pa…

11.02.2019 - 10:36

“Reforma elektorale të zbatohet para zgjedhjeve lokale”, kështu është shprehur raportuesi për Shqipërinë në Parlamentin Europian, Knut Fleckenstein.

Ai tha se ky hap është shumë i rëndësishëm dhe se shumica dhe opozita në parlament duhet të tregojnë vullnet të mirë.

“Po sigurisht! Presim që shumica në Parlament dhe opozita të tregojnë vullnet të mirë dhe ne shpresojmë seriozisht se do të miratohet puna e mirë në dy grupime të komiteti ad-hoc, në mënyrë që tahsmë të hyjë në fuqi për zgjedhjet lokale”, ka thënë ai.

I pyetur më tej për procesin IPA dhe se çfarë do të thotë për Shqipërinë, ai ka theksuar se fondet do të ndahen në mënyrë jo diskriminuese.

“Asistenca e Para-Anëtarësimir III (IPA) për periudhën 2020-2027 u miratua nga Komiteti i Punëv e të Jashtme i PE nga një shumicë domethënëse. Unë jam shumë i kënaqëur për pozitën e negociuar. Kama arritur të nxjerr disa pika kryesore, që përfshin sigurimin që fondet e IPA-s të arrijnë të të gjitha rajonet. Së duyti ne duam të forcojmë dimensionin social të fondeve të IPA”, ka thënë ai ndër të tjera në një intervistë për “Shekulli”.