MENU
klinika

Medikamentet

Infeksion gjatë shtatzanisë, mënyrat për ta trajtuar

18.02.2019 - 18:52

Ju mund ta trajtoni në mënyrë të sigurtë një infeksion gjatë shtatzënisë me kremra ose supozitorë vaginale antifungal të ndryshëm.

Megjithatë, është më mirë të konfirmoni me mjekun që simptomat tuaja janë në të vërtetë për shkak të një infeksioni para fillimit të trajtimit.

Infeksionet janë veçanërisht të zakonshme gjatë shtatzënisë, sepse ndryshimet e hormoneve mund të prishin balancën e pH të vaginës. Simptomat e zakonshme të infeksionit përfshijnë kruarje vaginale dhe një zbrazje të bardhë dhe të trashë.

shtatzani epapritur-knica.al

Medikamente për trajtimin e infeksioneve janë të disponueshme në formë kremi ose suposti dhe përfshijnë disa lloje barnash si psh:

-Clotrimazole (Mycelex, AF Lotrimin);

-Mikonazol (Monistat 3);

kolana e librave

-Terconazole;

Këto produkte mund të përdoren në çdo moment gjatë shtatzënisë dhe nuk paraqesin rrezik për defektet e lindjes ose komplikime të tjera të shtatzënisë.

Për rezultatet më të mira, zgjidhni një formulë shtatë-ditore. Mjekimi oral nuk rekomandohet nëse jeni shtatzënë.

Disa antimykotik të përshkruara zakonisht – siç është flukonazoli (Diflucan) – duhet të shmangen, sidomos gjatë tremujorit të parë.

Nëse shkoni tek një mjek për të trajtuar një infeksion, sigurohuni që t’i tregoni mjekut se jeni shtatzënë , sidomos nëse jeni shumë herët në shtatzëninë tuaj.