MENU

Detajet

Kosova hap ambasada në 4 shtete të reja

20.02.2019 - 09:09

Këtë vit Kosova do të hapë katër ambasada të reja në katër shtete.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Gjatë 2019, sipas njoftimit zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Kosovës do të hapen ambasada në Republikën Popullore të Bangladeshit, në Republikën e Kolumbisë dhe atë të Ganës.

“Në vitin e njëmbëdhjetë të ekzistencës së saj si shtet i pavarur, sovran dhe i mirëintegruar në komunitetin ndërkombëtar të shteteve, Republika e Kosovës do të vazhdojë të shtrijë dhe përforcojë edhe më shumë rrjetin e saj diplomatik në disa kontinente”, thuhet në njoftimin e MPJ-së.

Sipas këtij njoftimi, nëpërmjet këtyre misioneve të reja diplomatike, MPJ-ja synon të mbulojë edhe disa shtete të tjera nëpërmjet akreditimeve jo-rezidente, me qëllimin e zgjerimit të bashkëpunimit dhe vendosjes së partneriteteve sipas interesave të përbashkëta.

“Ministria e Punëve të Jashtme tashmë ka ndërmarrë të gjitha masat dhe veprimet për procedurat respektive, që ndërlidhen me hapjen dhe funksionalizimin e plotë të këtyre ambasadave”, thuhet në njoftim.