MENU
klinika

27 prokurorët e SPAK

Nis përzgjedhja sipas CV të njerëzve që do luftojnë korrupsionin

22.02.2019 - 16:35

Këshilli i Lartë i Prokurorisë rrezoi kërkesën e Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe të Partisë Demokratike për shkarkimin e prokurores së Përgjithshme të përkohshme zonjës Arta Marku.

Sipas anëtarëve të KLP kjo kërkesë nuk është në kompetence e këtij institucioni.

Prokurorja e Përgjithshme e Përkohshme, në këtë detyrë prej 14 muajsh u denoncua pranë KLP gjatë muajit janar për mos zbatim të ligjit meqënëse nuk kishte pritur autoritetin e dosjeve përpara se të thërriste asamblenë nga u votua Këshilli.

Por Këshilli i Lartë i Prokurorisë nuk e mori ne shqyrtim kërkesën duke ia lënë kompetencat Gent Ibrahimit që të përgjigjet administrativisht se nuk i takon këtij institucioni shkarkimi i Markut.

Por sfida kryesore e KLP tanimë është përzgjedhja e prokuroreve për në SPAK.

kolana e librave

Mes 27 emrave që dorëzuan formularët 13 prej kandidateve vijnë nga prokuroria e Krimeve të Rënda, duke shtuar konkurencën mes emrave që kanë spikatur qe prej 2004 atëherë kur nisi nga puna prokuroria e krimeve te renda.

Kandidatë për SPAK

1.Klodjan Braho
2.Besnik Muci
3.Anton Martini
4.Edvin Kondili
5.Ened Nakuci
6.Eugen Beci
7.Doloreza Musabelliu
8.Arben Kraja
9.Vladimir Mara
10.Dritan Prenci
11.ShkelzenCena
12. Behar Dibra
13. Besim Hajdarmataj
14.DorinaBejko
15.Vate Staka

16. Fatmir Hoxhaj
17. Altin Dumani
18. EnkeledaOsmani

19. Elida Kackini
20. Enkeleda Millonai,
21 Maksim Sota
22. Donika Prela
23 Elisabeta Imeraj
24.Irena Nino
25. Manjola Kajana
26. Ndini Tavani
27. Anita Jella