MENU

Të dhënat

Politikë e re për naftën? Albpetrol zbulon ç’do të ndodhë në 2019

16.02.2019 - 21:19

Një politikë e re do të përdoret përsa i përket promovimit të blloqeve të lira të naftës.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Duke nisur nga 2019, këto blloqe të cilat janë në administrim të kompanisë shtetërore të naftës Albpetrol do të ndiqen nga një politikë e re.

Mësohet se Dretoria e Marrëveshjeve Hidrokarbure, në bashkëpunim me Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë do të nisin promovimin e vendburimeve të lira që janë në administrim të Albpetrol.

Plani i punës së Albpetrol për 2019:

-Do të finalizohen paketat e të dhënave me qëllim shitjen e tyre tek shoqëritë e interesuara për të aplikuar për lidhjen e Marrëveshjeve Hidrokarbure për vendburimet/blloqet që do të shpallen të lira nga MIE.

– Aktualisht shoqëria “Albpetrol” sh.a ka nën administrim vendburimet: Panaja, Frakull, Povelҫë, Divjakë, Drashovicë, Ballaj-Kryevidh si dhe blloqet e kërkimit Adriatik2, Adriatik 3, Adriatik 4, Veriu i Rodonit dhe ai i Delvinës.