MENU
klinika

S'është prodhuar asnjë kW energji

Sa janë kostot e TEC-it të Vlorës?

16.02.2019 - 21:33

Sipas disa të dhënave zyrtare, Termocentrali i Vlorës edhe pse nuk është vënë asnjëherë në punë.

Kjo pasi ai prodhon miliona euro kosto për Korporatën Elektroenergjitike Shqiptare.

Kjo korporatë vijon ende të shlyejë kreditë e marra për ndërtimin e TEC.

Mësohet se KESH ka për të likuiduar edhe 65 milionë euro të tjera.

TEC i Vlorës:

-Banka Botërore dhe BERZH kanë financuar projektin me 78 mln euro.
-Deri në 2019 janë shlyer rreth 28 mln euro.
-Banka Europiane e Investimeve ka financuar projektin me një kredi 24.7 mln dollarë.
-Nga kjo kredi kanë mbetur pa u likuiduar edhe 18.8mln USD.

Termocentrali i Vlorës ka gjeneruar miliona euro kosto edhe për mirëmbajtjen e tij, duke qenë se është në konservim.

Sipas studimit të fizibilitetit, vlera e koncesionit për rehabilitimin dhe vënien në funksion të Termocentralit të Vlorës pritet të jetë 72 mld lekë apo rreth 59 mln euro.

Analiza/ Në kërkim të klientëve të rinj

Plani i Rusisë për ‘të fituar’ tregjet e Azisë Qendrore

"Tirana ka nevojë për 8 mijë apartamente në vit"

“Kemi vetëm 20 objekte me mbi 12 kate”, Veliaj flet për ndërtimet

Një marrëveshje miliona dollarëshe me Libinë

Italia gjen zgjidhje për gazin!