MENU

Deklarata e fortë

Serbia pagoi 700 mln euro borxh të Kosovës? Daçiç me tone të forta

20.02.2019 - 11:32

Kryediplomati serb Ivica Daçiç ka dalë me një deklaratë të fortë për Kosovën.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Daçiç është shprehur se vetëm gjatë 20 viteve të fundit Serbia ka paguar 700 milionë euro borxh të Kosovës.

Gjithashtu Daçiç theksoi se kanë mbetur edhe 2 milionë euro borxh dhe kredi për t’u paguar.

Sipas tij, Serbia do të vazhdojë t’i paguajë këto para.

“Kur borxhi duhet të paguhet, atëherë ata janë pjesë e Serbisë. Kur ka prona për t’u grabitur atëherë ata janë një shtet i pavarur.

Ata po presin që ne të paguajmë këtë, që atëherë të thonë duke filluar nga nesër, Trepça është e jona. Ata thonë se janë një shtet i pavarur, por nuk duan të paguajnë borxhin e tyre“, është shprehur Daçiç.