MENU
klinika

Ankohen fermerët

Tokat mbeten pa vaditur, ‘thahet’ Bulqiza

22.02.2019 - 12:14

Fermerët e fshatit Bejn ankohen se nuk mbështeten për zhvillimin e pronës së tyre për mungesë të ujit vaditës dhe mekanikës bujqësore për prodhimin e tokave.

Sipas banorëve edhe pse toka dhe klima është shumë e mirë për zhvillimin e bujqësisë, nuk e jep prodhimin e duhur për mungesë të ujit vaditës, gjë për të cilën asnjëherë nuk janë bërë investimet e duhura.

Ndërkohë një arsye tjetër është edhe kostoja e lartë prej përdorimit të mekanikës bujqësore për arsye të çmimit të lartë të naftës, ndaj një pjesë e tokave kanë ngelur djerr, kjo edhe për mungesë të largimit të të rinjve të fshatit.