MENU
klinika

Dëshmia e ish-avokatit të Trump

“Trump është racist dhe mashtrues”

27.02.2019 - 15:47

Ish-avokati i Donald Trump, Michael Cohen, planifikon t’i  tregojë Komisionit të Zbulimit të Senatit se Trump e dinte më përpara se WikiLeaks kishte e-mail që dëmtonin fushatën presidenciale të rivale Demokratike Hillary Clinton dhe se Trump është një “racist”, dhe “mashtrues.”

Por Trump kundërshtoi duke thënë: “Ai po gënjen në mënyrë që të reduktojë kohën e burgut”.

Presidenti amerikan mori pak kohë nga përgatitja për takimin me udhëheqësin e Koresë së Veriut Kim Jong-un në Hanoi, Vietnam, të mërkurën për të bërë një postim në Twitter lidhur me këtë.

Cohen, 52 vjeç, do të kalojë 3 vjet në burg për shkeljen e financimit të fushatës , evazion fiskal dhe gënjeshtra në Kongres.

Foto e marrë nga BBC

Në dëshminë e tij, Cohen pritet të thotë se ishte në zyrën e Trump në korrik 2016, kur Roger Stone, një këshilltar politik prej kohësh, e quajti kandidatin presidencial të atëhershëm republikan.

Mediat amerikane kanë botuar një kopje të deklaratës së tij të hapjes në internet.

kolana e librave

Cohen do të thotë se Stone i tha Trumpit se ai kishte folur me themeluesin e Wikileaks, Julian Assange, i cili i tha atij se do të kishte problem me emailet brenda dy ditëve, gjë që do të dëmtonte fushatën  e Hillari Klintonit.

Stone, është duke u përballur me akuzat në Kongres për komunikimet e tij me Wikileaksin dhe manipulimin e dëshmitarëve.

Lidhur me projektin e Moskës, Cohen pritet të thotë se Trump vazhdimisht kërkonte të ndërtonte një kullë, duke deklaruar publikisht se ai nuk kishte marrëdhënie biznesi me Rusinë.

Foto e marrë nga BBC

Megjithatë, Cohen i tha Kongresit në 2017 se përpjekjet për të ndërtuar një kullë Trump në Moskë kishin ndaluar deri në janar 2016.

Cohen pritet të kërkojë falje të mërkurën për deklaratat e tij të mëparshme të rreme në Kongres, për të cilat ai pretendonte se rishikoheshin dhe redaktoheshin nga avokatët e Trump.

Cohen gjithashtu do të dëshmojë se ai nuk ka prova se Trump apo fushata e tij ka bashkëpunuar me Rusinë. “Nuk e bëj”, thotë dëshmia e tij e përgatitur. “Unë dua të jem i qartë, por unë kam dyshimet e mia”.