MENU
klinika

Shmang problemet e zemrës

Zbuloni si rehabilitimi kardiak ju ndihmon të jetoni më gjatë!

19.02.2019 - 15:29

Rehabilitimi i zemrës përfshin adoptimin e ndryshimeve jetësore të shëndetit të zemrës për të kontrolluar faktorët e rrezikut për sëmundjet kardiovaskulare.

Ky program përfshin trajnimin me stërvitje, një mënyrë të shëndetshme të jetesës, si dhe këshillim për të reduktuar stresin dhe të ndihmojë të ktheheni në një jetë aktive.

Rehabilitimi kardiak mund të përmirësojë shëndetin tuaj dhe cilësinë e jetës, të zvogëlojë nevojën për ilaçe për të trajtuar dhimbjet e zemrës apo gjoksit, për të ulur mundësinë për një problem të zemrës, parandalimin e problemeve të ardhshme të zemrës, dhe madje edhe të ndihmojë jetoni më gjatë.

rehabilitimi kardiak-konica.al

Rehabilitimi i zemrës bëhet në klinikë ose në një qendër rehabilitimi spitalor. Ekipi kardiak rehabilitees përfshin mjekët, infermieret, specialistë stërvitje, terapistët fizike dhe profesionale, dietologë dhe specialistë të shëndetit mendor.

Ekipi rehabilitues do të hartojë një program për të përmbushur nevojat tuaja. Para fillimit të programit tuaj, do të merret historia mjekësore, do të bëjë një provë fizike dhe do të kryejë disa teste. Testet e mundshme përfshijnë një electrocardiogram (EKG), testet e imazhit kardiak, dhe një test rutine ose stërvitje biçikletë.

Do të bëhen edhe teste për të matur nivelin e kolesterolit dhe sheqerit në gjak. Gjatë rehabilitimit kardiak, do të mësoni të ushtroni në mënyrë të rregullt, të sigurt dhe të rrisni aktivitetin tuaj fizik. Gjatësia e kohës që kaloni në rehabilitimin kardiak varet nga gjendja juaj. Shumica e planeve mbulojnë një program standard rehabilitimi kardiak që përfshin 36 seanca të mbikqyrura gjatë 12 javëve.

rehabilitimi kardiak-konica.al

Komplikimet:

Ndryshimet e jetesës në rehabilitimin kardiak kanë shumë pak rreziqe. Shumë rrallë, aktiviteti fizik mund të shkaktojë probleme, të tilla si dëmtime në muskujt dhe kockat, apo problemet e ritmit të zemrës ndoshta të rrezikshme për jetën.

Nëse ndodhin probleme serioze gjatë seancave të mbikëqyrura, ekipi i rehabilitimit do të ndalojë aktivitetin fizik, do të bëjë trajtimin e duhur dhe do të kontaktojë me mjekun për të stabilizuar gjendjen.