MENU

Shifrat

Administrata publike/ Sa vende pune u shtuan në 2018?

14.03.2019 - 16:39

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Instituti i Statistikave vihet re se numri i të punësuarve në shtet në Shqipëri është rritur.

Të dhënat e INSTAT:

-Në fund të 2018, rrogëtarët e shtetit ishin 173 mijë persona, 51% më shumë se në 2017
-Sektori privat punësoi 7400 vende të reja pune më shumë se në 2016

Pse është rritur numri i të punësuarve në sektorin publik?

-Politika e votave në këmbim të vendeve të punës
-Pushteti vendor dhe të punësuarit në ndërmarrje publike

Të punësuarit në administratën publike përfshijnë:

-Punësimin në sektorin formal të ekonomisë
-Nuk përfshijnë punësimin në të zezë

Faktorët që ndikuan në rritjen e të punësuarve me pagë në 2018 dhe rënien e të punësuarve në tremujorin e tretë të 2018:

-Këto dy tregues duket se lidhen me fushatën anti-informalitet të ndërmarrë nga tatimet në bizneset turistike gjatë verës së kaluar, biznese që duket se kaluan në gjendje pasive në shtator bashkë me mbylljen e sezonit.

10 mijë pika pagese me kartë në biznese

“Godet” informaliteti, ulet përdorimi i parasë cash

Furnizojnë tregjet franceze, gjermane, italiane

Bimët mjekësore, financohen 816 projekte për mbjellje të reja

Lehtësira në tregti dhe transport

Shqipëria marrëveshje huaje me BB

Skema e pensioneve në Shqipëri

Presion i dyfishtë nga plakja dhe informaliteti

"Nuk do të terrorizoheni nga taksat"

Rama i ‘hap derën’ Italisë: Ejani investoni tek ne!

Hapa mbrapa në Progresin Social

Vështirësohet jeta e shqiptarëve