MENU
klinika

Bombardimet e '99

Vuçiç i frikësuar: Të ndërtojmë aleancë me NATO

23.03.2019 - 18:57

Në 24 mars të 1999 Beogradi u bombardua nga forcat e NATO-s.

Teksa ka kujtuar ’99, presidenti serb Aleksandar Vuçiç tha se ato bombardime ishin një agresion dhe se nuk duhet pasur frikë.

Unë jam krenar që ne nuk jemi të turpëruar. Ne jemi viktimë, sepse të gjithë ne ishim terrorizuar nga e quajtura kampanjë e NATO-s, jo vetëm bombardim, si të ishte fushat tepër zgjedhje. Ai ishte agresion i NATO-s, dhe ne mund ta themi atë”, ka thënë Vuçiç.

Gjithashtu ai tha se Serbia duhet të ketë besim tek e ardhmja e saj.

Unë po e dërgoj një mesazh të qartë, që gjëra të tilla të mos përsëriten kurrë më. Unë them që ne kemi nevojë për raporte të mira me NATO-n, dhe të mos e sjellim Serbinë në një pozicion të tillë kurrë më. Por gjithashtu është e rëndësishme të mos harrojmë krimet që janë kryer kundër popullit dhe fëmijëve tonë. Dikush qëndroi me popullin e tij atë ditë, ndërsa dikush shkoi në ëashington”, ka përfunduar Vuçiç.