MENU
klinika

Tabela

Çmimi i ujit ndër vite, sa paguan sot një familje?

16.03.2019 - 15:50

Rreth 11 shoqëri të ujësjellës kanalizimeve kanë aplikuar për rritje tarifash pranë Entit Rregullator të ujit.

Nga ky vendim pritet që brenda këtij viti çmimi i ujit të rritet sërish.

Në janar të 2018 Këshilli Bashkiak mori vendimin për rritjen e çmimit të ujit me mbi 40% bashkë me dyfishimin e tarifës fikse mujore.

Pas këtij vendimi, të gjithë banorët e Tiranës u tarifuan me 65 lekë për çdo metër kub ujë që konsumojnë.

Ndërkohë për bizneset mund të themi që janë prekur ndjeshëm nga kjo rritje, pasi nga 135 lekë/m3 do të duhet të paguajnë 190 lekë për metër kub.

Nga kjo tarifë përjashtohen vetëm furrat e bukës, të cilat do të tarifohen 130 lekë për metër kub nga 95 lekë për metër kub që ishin.

Si ka ndryshuar çmimi i ujit ndër vite?

-Në vitin 2007 një qytetar paguante mesatarisht rreth 400 lekë
-Në vitin 2018 një qytetar paguante mesatarisht rreth 2100 lekë në muaj

Bazuar në këto të dhëna vihet re se në 2018 krahasuar me 2017 uji paguhet rreth 5 herë më shtrenjtë.

Me sytë nga importi, dërgesat e emigrantëve dhe investimet e huaja

(Pa)varësia ekonomike e Shqipërisë

Gjiri Persik përgatitet për përfundimin e prodhimit të naftës!

Centrali më i madh të energjisë diellore në botë

Grupmosha që vuan nga deficite të mëdha në arsim

Mësimi gjatë gjithë jetës, shqiptarët më dobët në rajon!