MENU
klinika

Bashkëpunimi i Lek M. Gjeloshit

‘Everlast’, një ekspozitë përmes video-instalacionit

23.03.2019 - 18:25

Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor, Prishtinë ka kënaqësinë të prezantojë Everlast, ekspozitë me artistin Lek M.Gjeloshi, kuruar nga Vala Osmani.

Ky është bashkëpunimi i parë i Stacion – Qendra për Art Bashkëkohor Prishtinë me Lek M.Gjeloshin.

Everlast është ekspozitë e cila eksplorohet nëpërmes video instalacionit shumëkanalësh specifik për vendndodhjen, që bazohet në serinë e punëve monokromatike, i bërë gati për rrugëtim nëpër hapësirën e Klubit të Boksit.

Lek-M-Gjeloshi-konica.al
Lek-M-Gjeloshi-konica.al

Ekspozita zhvillon një produksion të ri të punëve dhe një proces sfidues për artistin i cili kërkon hapësirën specifike për të theksuar punën e tij.

Monokromatika, e bardha dhe e zeza në punët e Lekës, i heq ngjyrat e realitetit për të krijuar hapësirë për një tonalitet shpirtëror mes soditësit dhe fragmentit të soditur, e hulumtuar vizavi me “efektet tjetërsuese të hapësirave në limb” (Forbes 2018).

Hapja e ekspozitës: E mërkurë, 27 mars 2019, ora 20:00