MENU
klinika

Art&Arkitekturë

Isozaki rrëmbeu një “Pritzker”

06.03.2019 - 17:19

Arata Isozaki është fituesi i çmimit prestigjioz në arkitekturë, “Pritzker”.

Arkitekti Isozaki e ushtron këtë profesion, prej vitit 1960. Ai konsiderohet vizionar në arkitekturë, për këndvështrimin universal, të guximshëm dhe futurist në dizajn, – thekson “Arch Daily”.

Numërohen rreth 100 ndërtesa që mbajnë firmën dhe punën e tij, duke e klasifikuar Isozakin, ndër arkitektët me më shumë ndikim te bashkohësit e tij.

Ai është arkitekti i 49-të dhe i teti nga Japonia, që fiton këtë çmim.

“…në kërkimin e tij për arkitekturë domethënëse, ai krijoi ndërtesa të cilësisë së lartë, që edhe sot i sfidojnë kategorizimet, duke reflektuar evoluimin e tij constant, si dhe duke qenë gjithmonë bashkohore.” – janë fjalët me të cilat, juria i dha çmimin arkitektit japonez.