Sipas disa të dhënave të fundit të bëra publike nga Eurostat për vendin tonë vihet re se thertoret dhe pularitë kanë nxjerrë në treg rreth 4.8 mijë ton mish pule për 2018.
Sipas këtyre të dhënave, kjo shifër është niveli i tretë më i ulët pas Malit të Zi dhe Maltës.
Krahasimi me 2017:
-Në vitin 2017 ishin rreth 5.17 mijë ton
-Në 2018 ishin rreth 4.84 mijë ton
-Këto shifra tregojnë një rënie prej 6.8% në terma vjetorë
Informaliteti në këtë sektor:
-Në këtë sektor informaliteti është shumë i lartë
-Sipas këtyre të dhënave 4800 ton mish pule në vit përkthehen në 1.6 kg për frymë në vit
Sa është mesatarja e BE-së për frymë në vit?
-Në Bashkimin Evropian, mesatarja është 29 kilogramë për frymë
Të dhënat tregojnë se në Bashkimin Europian janë prodhuar 15.2 milionë tonë mish pule në 2018, dhe Shqipëria zë vetëm 0.03% të këtij prodhimi, të paktën duke i`u referuar segmentin të formalizuar.