MENU
klinika

Kosovë

Liberalizimi i vizave sot në PE

28.03.2019 - 09:20

Procesi i liberalizimit të vizave për Kosovën pritet të votohet sot në Parlamentin Europian.

Kujtojmë që raportuesja e Kosovës për PE-në, Tanja Fajon tha se Evropa është duke humbur kredibilitetin dhe qytetarët e Kosovës po humbin besimin në lidhje me këtë çështje.

Sipas Fajon, Kosova i ka përmbushur obligimet e saj.

Ndërkohë në lidhje me këtë çështje ka reaguar edhe Komisioneri Evropian për Migracionin, Çështjet e Brendshme dhe Shtetësinë, Dimitris Avramopoulo.

Konica.al

Përmes një postimi në Tëitter ai bën me dije se PE e kupton rëndësinë e liberalizimit të vizave për Kosovën.

Kjo nuk është vetëm për të qenë të drejtë dhe për të njohur përpjekjet e tyre, por është e rëndësishme për stabilitetin në rajon. Perspektiva evropiane e të gjithë rajonit është në rrezik”, shkruan ai.‏