MENU
klinika

Kritika politikës

Marku ‘shkund’ Shkodrën: Dua më shumë nga ju!

13.03.2019 - 11:56

Kryeprokurorja Arta Marku nga Shkodra ka marrë pjesë në analizën vjetore të prokurorisë, ndërsa ka folur edhe për mediat. Ajo u shpreh se prokurorët ia kanë dalë në punën e tyre, pavarësisht sfidave dhe problemeve apo dhe ndërhyrjeve poliitike.

Ajo  duke folur për analizën vjetore të Prokurorinë e Shkodrës tha se viti që lamë pas ka qenë një vit i vështirë, por jo i pamundur përballë sfidave të drejtësisë. Kryeprokurorja Marku pohoi se prokurorët nuk duhet ta shohin si kërcënimi procesin e vetingut, pasi kanë mbështetijen e saj dhe të ndërkombëtarëve.

Vit jo i lehte sepse i jeni nënshtruar vettingut. Ia keni dale pavaresisht veshtiresive. Pavarësi s’do te thotë kaos kërkoj më shumënga ju dhe të jeni të pavarur dhe të pandikuar në punën tuaj. Mos e shihni Vetting-un si ndëshkim. Keni mbështetjen time dhe të ndërkombëtareve. Në shumë çështje politika ka ndërhyre në punët tona por ju keni vazhduar punën tuaj.

kolana e librave

Shpesh herë jeni ndjerë të pasigurt dhe kjo padyshim që ka ndikuar në punën tuaj. Në qendër të debateve apo konflikteve politike ka qënë Prokuroria. Politika i ka dhënë të drejtën vetes për të gjykuar çdo çështje tonën”, tha Marku.