MENU
klinika

Zgjedhjet në Tuz

MEPJ: Ndjekim me vëmendje të veçantë fushatën

01.03.2019 - 17:57

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme reagoi në lidhje me zgjedhjet lokale që do mbahen në Komunën e Tuzit.

Me anë të një deklarate zyrtare, MPEJ i cilësoi një zhvillim të rëndësishëm zgjedhjet lokale të 3 marsit 2019.

Në deklaratë thuhet se shqiptarët do të mbeten një faktor i rëndësishëm për përparimin e Malit të Zi.

Reagimi i plotë

kolana e librave

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme po ndjek me vëmendje të veçantë fushatën zgjedhore për zgjedhjet lokale për Komunën e Tuzit, që do të zhvillohen më 3 mars 2019. Këto janë zgjedhjet e para pas krijimit të Komunës së pavarur të Tuzit, çka përbën një zhvillim të rëndësishëm në përmbushjen e një kërkese legjitime të popullsisë shqiptare të kësaj zone.

Shprehim bindjen se procesi zgjedhor do të jetë konform standardeve më të mira ndërkombëtare. Bashkimi i partive kryesore shqiptare në aleancën parazgjedhore “Forumi Shqiptar” nën moton “Malësia na Bashkon” përbën një hap të mençur dhe patriotik drejt maksimalizimit të votave të shqiptarëve në komunën e Tuzit.

Tashmë është momenti historik që shqiptarët e Tuzit e të Malësisë, me ndihmën e vyer të bashkatdhetarëve të Diasporës, të marrin mbi vete përgjegjësitë e drejtimit të Komunës.

Prandaj ky koalicion, si shembull i bashkimit të faktorit politik shqiptar, meriton konsoderatë të veçantë dhe mbështetje të fuqishme. Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme vë në dukje se shqiptarët e Malit të Zi kanë dhënë një kontribut të veçantë në proceset më të rëndësishme të vendit, që nga pavarësia dhe deri tek anëtarësimi i Malit të Zi në NATO. Shqiptarët edhe në të ardhmen do të mbeten një faktor i rëndësishëm në përparimin e Malit të Zi dhe një urë e fortë lidhëse mes dy vendeve mike.