MENU
klinika

Shpenzime rekord

Sa miliardë euro dolën nga Shqipëria?

26.03.2019 - 08:55

Viti 2018 ka qenë për shqiptarët viti i “fluturimit” jashtë vendit.

Ata kanë preferuar që gjatë 2018, paratë e tyre t’i shpenzojnë jashtë vendit.

Bazuar në disa të dhëna të bëra publike nga Banka e Shqipërisë shpezimet e shqiptarëve jashtë vendit ishin:

-1.42 miliardë euro
-kjo shifër është rritu me 13% në krahasim me vitin e mëparshëm

Sa shpenzuan të huajt që vizituan Shqipërinë?

-kanë shpenzuar rreth 1.86 miliardë eurp
-kjo shifër ka pësuar një rritj me 8.8% në bazë vjetore

Të dhënat nga INSTAT:

-Në 2018, Shqipërinë e vizituan 5.93 mln të huaj
-Ndër ta, 97% kanë ardhur për qëllime turizmi dhe vizitë tek të afërmit
-Pjesa tjetër për biznes, trajtime shëndetësore, qëllime fetare ose tranzit

-Në 2018, 1/3 e turistëve që erdhën në Shqipëri ishin nga Kosova, rreth 35% e totalit
-Maqedonasit, me 11.4%
-Grekët, me 9.3%
-Italianë, me 7.3%
-Malazezët, me 6%
-Polakët, me 2.5%

-Në 2018, nga Shqipëria u shënuan rreth 5.4 mln dalje
-Kjo shifër me 4.4% në raport me vitin e mëparshëm

“Do paguash ujin, apo do paguash dritat"

Pensionistët të pakënaqur me bonusin e fundvitit

Sipërmarrësit ngrejnë alarmin, i bëjnë thirrje qeverinë

Rënia e euros fut në krizë fasoneritë

Paralajmërimi i Komisionit Europian

Çfarë e rrezikon ekonominë shqiptare?