MENU
klinika

Hetimet

Sauditët që vranë gazetarin Jamal Kasogki janë trajnuar në SHBA?

31.03.2019 - 12:27

Disa nga anëtarët e grupit saudit që vranë gazetarin Jamal Kasogki kishin marrë trajnime për “misione të veçanta” në Shtetet e Bashkuara.

Kështu raporton prestigjiozja Washington Post, që ka zbuluar edhe dëshmi të reja të vdekjes së gazetarit.

Sipas reporterit David Igknasious: Një saudit që të lexoi me kujdes transkriptin e regjistrimit (falë mikrofonave që ishin vendosur nga ana e konsullatës turke në shërbime), tha se grupi kishte për qëllim të rrëmbenin Kasogki dhe ta merrnin atë për një intervistë në Arabinë Saudite.”

kolana e librave

Por duke përmendur një shënim për këtë tekst, sauditi shtoi se gazetari ishte nën efektin e një injeksioni, ndoshta një qetësues i fortë dhe pastaj i kanë vendosur një kapuç në kokë.”

Kasagi u vra në Konsullatën e Arabisë Saudite në Stamboll më 2 tetor nga një grup prej 15 agjentësh që vinin nga Riadi në Turqi, por trupi i gazetarit nuk u gjet kurrë.