MENU
klinika

Opinion

Shqiptarët, duhet të përgatiten për një qasje liberale europiane

04.03.2019 - 20:39

Nga Fadil Maloku

1. Skenës politike gjithëshqiptare, si ajri tani është duke i munguar një ide dhe vizion i ri qytetarie…

2.Në Kosovë matrapazët e ‘paqes’ dhe të ‘luftës’, më s’do mund t’i diktonin as ‘shpejtësitë’, e as kahjet e emacipimit tonë: Politik (se dështuan me koncesione ndaj Serbisë), ekonomik (se na gjunjëzuan me varfëri), social (se na mbajtën në burg kolektiv), ushtarak (se na e vonuan skajshmërisht ushtrinë) dhe kulturor (se na i bënë mish mash vlerat dhe traditën).

3.Kurse, në Shqipëri narkofobët dhe oligarkët socialista (shih ti absurdin; si ideologji na e shesin barazinē sociale, kurse, si filozofi pabarazinë sociale)! Sot dhe nesër, ngadalë, por sigurt po fillon etapa e vetëpastrimit të politikës së matrapazëve dhe injorantëve. Dilemë e vetme mbetet shkallarja e gatishmërisë qytetare, andej e këndej kufirit (artificial).