MENU

Raporti i Eurostat

Shqiptarët thyejnë rekordin në botë

14.03.2019 - 15:57

Sipas disa të dhënave të bëra publike nga Eurostat, vetëm në vitin 2018 në Bashkimin Europian kanë aplikuar për azil 19 mijë shqiptarë.

Ndër vendet e marra nën analizë, Shqipëria renditej në vend të nëntë për nga numri i azilkërkuesve.

Shqipëria vjen pas Sirisë, Afganistanit, Irakut, Pakistanit, Iranit, Nigerisë, Turqisë, Venezuelës.

Nga të gjitha këto vende, i pari me vlerë absolute është Iraku me 81 mijë aplikime.

Numri i azilantëve shqiptarë:

-Arriti rekord në 2015-n kur kishte 69 mijë aplikime
-Në 2016 kishte 33 mijë aplikime
-Në 2017 kishte 26 mijë aplikime

-Në 2018 aplikuan 6.6 persona pëe 1000 banorë
-Nisur nga këto shifra, Shqipëria renditet e para në botë për nga numri i aplikimeve për azilantë në raport me popullsinë

Të dhënat e Eurostat:

-Gjeorgjianët, 4.6 aplikime për 1000 banorë
-Sirianët, 4.4 aplikime për 1000 banorë

10 mijë pika pagese me kartë në biznese

“Godet” informaliteti, ulet përdorimi i parasë cash

Furnizojnë tregjet franceze, gjermane, italiane

Bimët mjekësore, financohen 816 projekte për mbjellje të reja

Lehtësira në tregti dhe transport

Shqipëria marrëveshje huaje me BB

Skema e pensioneve në Shqipëri

Presion i dyfishtë nga plakja dhe informaliteti

"Nuk do të terrorizoheni nga taksat"

Rama i ‘hap derën’ Italisë: Ejani investoni tek ne!

Hapa mbrapa në Progresin Social

Vështirësohet jeta e shqiptarëve