MENU
klinika

Të rinjtë shqiptarë

Raporti: Çereku as punojnë, as s’shkollohen

22.03.2019 - 14:54

Banka Botërore në raportin e fundit për tregun e punës në Ballkanin Perëndimor bën me dije se Kosova dhe Shqipëria kanë normën më të lartë në rajon përsa i përket të rinjve të cilët nuk shkollohen e as nuk punojnë.

Të dhënat e BB:

-Në Shqipëri, të rinjtë e moshës 15-24 vjeç që nuk shkollohen e punojnë përfaqësojnë 1/4 e totalit
-Në 2013-2014 kjo normë i kalonte të 30%
-Tek femrat norma është më e lartë, shkon deri në 27%
-Për meshkujt është diçka më pak se 25%

Norma për vendet e rajonit:

-Në Serbi kjo normë është 17%
-Në Kosovë kjo normë fiksohet në 54.9%

Bazur mbi këto të dhëna mund të thuhet se Shqipëria rezulton me 27.3%, norma e dytë kjo më e ulëta në rajon pas Malit të Zi