MENU

Detajet

Zgjedhjet komunale në Tuz, sfidë për shqiptarët

03.03.2019 - 09:02

Në Tuz të Malit të Zi zhvillohen sot zgjedhjet për këshilltarët komunal të Komunës së sapo krijuar.

Shkarkoni Aplikacionin e Konica.al

Janë rreth 11.904 persona me të drejtë vote, ndërsa janë hapur 30 qendra votimi në orën 07:00 të mëngjesit.

Në Mal të Zi nuk zhvillohen zgjedhjet direkte për kryetarin, por do të jenë këshilltarët ata që do të zgjedhin me një shumicë të thjeshtë drejtuesin e institucionit vendor.

Këshilli Komunal i njohur si Parlamenti i Tuzit ka në total 32 anëtarë. Votimi pritet të mbyllet në orën 20:00.

Partitë shqiptare atje kanë dalë së bashku në zgjedhjet dhe pritet të marrin shumicën e votave.

E diela e 3 Marsit pritet të jetë një ditë historike për shqiptarët e Tuzit. Tri partitë politike kryesore që veprojnë në këtë zonë kanë formuar një koalicion parazgjedhor nën moton “Malësia na Bashkon” duke kandiduar me një listë të vetme, e në këtë mënyrë duke rritur shanset që kjo komunë të udhëhiqet nga një shqiptar.