MENU
klinika

Pritja e ngrohtë

20-vite nga dëbimi/ Midis Millosheviçit dhe Netanyahut

13.04.2019 - 16:20

Sot kujtojmë 20-vjetorin e pritjes së refugjatëve kosovarë nga Shteti i Izraelit gjatë luftës 1998-1999 kur u dëbuan nga shtëpitë e tyre nga regjimi serb i Sllobodan Millosheviçit.

Në fjalimin e mbajtur me këtë rast Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, ndër të tjera tha: “Si hebrenj kemi një ndjeshmëri të veçantë ndaj vuajtjeve të të tjerëve dhe si hebrenj ne kemi një përgjegjësi të veçantë për të ndihmuar”.

Televizioni dhe shtypi izraelit e pasqyruan gjerësisht pritjen e ngrohtë që iu rezervua kosovorëve.

Copyrights #GPO, photographer #M.Milner