MENU
klinika

Provojini!

Digjeni papritur? 4 veprimet e para që duhet të bëni!

14.04.2019 - 21:18

Nga pakujdesia në gatim ose në hekurosje ndodh që ndonjëherë të digjemi papritur dhe në ato momente nga dhimbja nuk i mendojmë mirë veprimet.

Por nëse i lexoni ato mund ti mbani mënd për herën tjetër ose ti ruani ato në telefonin tuaj në mënyrë që dhimbja të kalojë më lehtë:

Uji i ftohtë: në vendin e djegur është pjesa më e rëndësishme e aplikimit të ndihmës së parë.

Qëllimi është që vendi i djegur të ftohet. Mos përdorni akull sepse vetëm do t’i përkeqësoni gjërat.

Qumështi: Zhytni dy pjesë të një pëlhure të pastër në ujë të ftohtë.

Njërën e nxirrni dhe e vendosni në vendin e djegur, e lini që të ndikojë 15 minuta, më pas atë pjesë e hiqni dhe sërish e vendosni në qumësht, ndërsa e nxirrni tjetrën dhe e vendosni në vendin e djegur.

Edhe atë e hiqni pas 15 minutave. Procedurën duhet ta përsëritni gjatë një ore.

kolana e librave

Qumështi konsiderohet si ilaç shumë efikas shtëpiak kundër djegieve

Lëngu i qepës : Është veçanërisht i popullarizuar në mesin e kuzhinierëve profesionistë, të cilët duke përgatitur ushqime shpesh përballen me djegie.

Ata vetëm e nxjerrin lëngun e një gjysme të qepës dhe e vendosin në vendin e djegur.

Për rezultate më të mira, këshillohet përdorimi i qepës së sapo prerë dhe që lëngu të vendoset shpejt në vendin e djegur, sepse, nëse qëndron disa minuta në ajër, i humb disa prej karakteristikave shëruese.

Të bardhët e vezës: Bëhet fjalë ndoshta për mjetin më të fuqishëm shtëpiak kundër djegieve, sepse zbut dhembjen, bën që vendi i djegur të shërohet më shpejt, parandalon krijimin e flluskave.

Lyejeni vendin e djegur me të bardhë të vezës dhe dhembja do të zbutet shpejt ndërsa do të zhduket deri sa të bardhët e vezës në lëkurë është në gjendje të lëngët.

Për këtë arsye, vendin e djegur lyejeni vazhdimisht me të bardhë të freskët të vezës.