MENU
klinika

Balluku inspekton punimet

Fier/ Ndërtimi i By Pass-it përfundon para verës

04.04.2019 - 17:20

Ndërtimi i By Pass-it të Fierit do të përfundojë përpara sezonit turistik veror.

Drejtoresha e Autoritetit Rrugor Shqiptar, Sonila Qato, deklaroi se punimet janë duke vijuar sipas grafikut të miratuar nga ARRSH.

“Kompania po punon nën grafikun e miratuar nga ARRSH dhe jemi duke monitoruar çdo ditë punimet e kryera nga kontraktori”, tha Qato ndër të tjera.

Aktualisht po punohet për ndërtimin e tri urave, asaj të Hoxharës, Semanit dhe Pojanit, në dy prej të cilave pritet që brenda muajit prill të vendosen strukturat metalike.

kolana e librave

“Në 10 prill do të hedhim konstruksionin metalik të urës së Semanit dhe në datën 22 prill, sipas grafikut të miratuar edhe nga supervizori, do të hedhim urën e Hoxharës. Janë ura të prodhuara në Itali, të ardhura, aktualisht janë gjendje stoku në kantier, dhe po montohen trarët në tokë fillimisht”, u shpreh inxhinieri i kompanisë që po kryen punimet.

Hapja e një prej korsive do të bëjë të mundur shmangien e trafikut që krijohej gjatë sezonit turistik. Rreth 240 punonjës, janë angazhuar nga kompania për përfundimin në kohë të punimeve ndërsa ato vijojnë edhe gjatë natës.

Ministrja Belina Balluku vlerësoi ecurinë e punimeve dhe kërkoi nga kompania që të ruajë këtë ritëm të punës për të bërë të mundur realizimin në kohë të objektivit për sezonin veror.

“Është e rëndësishme, që ne t’i qëndrojmë premtimit që kemi bërë. Deri në 30 qershor kjo rrugë të jetë e hapur për mjetet e tonazhit të lehtë, pra që janë autobusët dhe automjetet e vogla. Nuk do jetë e hapur për kamionët dhe në 30 qershor premtimi do të mbahet”, u shpreh Balluku.

Ndërtimi i By Pass-it të Fierit do të shkurtojë ndjeshëm distancën mes jugut të vendit dhe kryeqytetit.