MENU
klinika

Si Konferenca e Paqes lidhi besimet

Fishta krah Imzot Bumçit-100 vjet më parë në Romë

21.04.2019 - 13:06

Paris-Midi” i të dielës së 16 marsit 1919, në faqen kryesore botoi një shkrim në lidhje me emërimin, 100 vite më parë, të Luigj Bumçit dhe Gjergj Fishtës në delegacionin shqiptar që përfaqësonte kombin tone, në Konferencën e Paqes, në Paris, të titulluar: “Myslimanët dhe të krishterët janë dakord në Shqipëri”

 

 

Në delegacionin shqiptar të Konferencës së Paqes, janë shtuar dy anëtarë të rinj: Imzot (Luigj) Bumçi, peshkop i Lezhës dhe anëtar i Qeverisë së Përkohshme, dhe Ati Gergj Fishta, françeskan i Shkodrës dhe poet i madh kombëtar shqiptar.

 

 

Këta dy delegatë të rinj, që gjatë audiencës së Papës, në Romë, morën miratimin e Atit të Shenjtë, afirmojnë në këtë Konferencë, bashkimin e ngushtë të krishterëve në Shqipëri, me myslimanët, në lidhje me kërkesat e tyre kombëtare.

 

Nga: Aurenc Bebja, Francë – 21 Prill 2019

 

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNI paharruar në historinë e njerëzimit

Jul Cezari dhe shtatë parimet e lidershipit

Historia e saj, motiv për të shndërruar dhimbjen në forcë

Frida Kahlo, ikonë e kohës tonë moderne

New York Times shkruan pēr sopranon shqiptare

“Ermonela Jaho, këndon melodinë e shpirtit”

‘Gjithë njerztë faje kanë, për ne si pasqyrë janë’

Poezi e Çajupit me mezazh tejet të fuqishëm