MENU
klinika

"Duhet të presë 5 ditë..."

KLP nuk pranon në mbledhje anëtarin e ri, arsyeja

15.04.2019 - 12:07

Ditën e sotme është mbledhur Këshilli i Lartë i Prokurorisë, i cili miratoi raportin për analizën e aftësive profesionale të prokurorëve.

Një pjesë e këtyre prokurorëve janë anëtarë të SPAK dhe do kenë përparim në procesin e Vetting-ut.

Gjatë kësaj mbledhjeje u diskutua dhe u mor në shqyrtim edhe zgjedhja e anëtarit të ri të KLP, Vate Staka.

Ky i fundit me 6 vota pro nga Këshilli, nuk u lejua të ishte i pranishëm në mbledhje.

Sipas KLP-së; “Sipas nenit 116 ligjit 115/2016, anetari i ri merr pjese ne mbledhjet e Keshillit pas perfundimit te afatit te ankimimit prej 5 ditesh”.

Prokurorët që janë vlerësuar në kuadër të rivlerësimit kalimtar:

Manjola Kajani
Ened Nakuci
Eugen Beci
Njazi Seferi
Doloreza Musabelliu
Blerim Tominaj
Elisabeta Imeraj
Olsian Cela
Perparim Kulluri
Vladimir Mara