MENU
klinika

Shifrat

“Lista e zezë” e borxhlinjve në tatime, shtohen 4361 biznese

02.04.2019 - 08:30

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka publikuar disa të dhëna nga qershori i 2018, ku vihet re se klima e biznesit në vend, konkretisht për sektorin e tregtisë nuk po shkon sikurse duhet.

Sipas këtyre të dhënave, në vendin tonë listës së borxhlinjve të këqinj në tatime i janë shtuar 4361 biznese në 8 muaj.

Më shtimin e këtyre bizneseve, “lista e zezë” është zgjeruar me 17%, duke arritur në 24.5 mijë.

Çfarë përfaqëson lista e tatimpaguesve me detyrime të papaguara në afat?

-Bizneset ndaj të cilave Administrata Tatimore, në zbatim të nenit 91 të Ligjit nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë”, ka vendosur marrjen e masave të sigurimit mbi të gjithë pasuritë për ekzekutimin e detyrimeve dhe se ka filluar procedura e mbledhjes me forcë të tyre.

Kur Administrata Tatimore vë re se një tatimpagues nuk ka paguar plotësisht dhe në datën e caktuar detyrimet tatimore, ia dërgon me postë një njoftim me shkrim.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Në këtë njoftim kërkohet që të bëhet pagesa e plotë e detyrimit tatimor.

Nëse tatimpaguesi nuk paguan detyrimin tatimor në datën e caktuar, nëpërmjet një urdhri me shkrim, të lëshuar nga drejtori i drejtorisë rajonale të tatimeve, i kërkon çdo banke, ku tatimpaguesi ka llogari në emër të vet, të bllokojë shumat për llogari të tatimeve.

Sa janë detyrimet e papaguara sipas të dhënave nga Tatimet?

-Deri në 31 dhjetor 2017 këto detyrime kanë kapur vlert e 95.5 mld lekëve.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Subjektet pasive e fermerët aktivë

DPT apel tatimpaguesve: Kujdes me…


Konfindustria: AMF të bëjë të ditur shifrat

“Sa është paguar deri më tani për të prekurit nga tërmeti?”

Nuk ka më para të fshehura jashtë

Tatimet do kenë listë edhe nga këto vende

Burim të ardhurash për 26% të familjeve shqiptare

Të ardhurat nga emigrantët/ 520 milionë euro për këtë vit

"Kostot e instalimit janë të larta"

Fiskalizimi nis me biznesin e madh