MENU
klinika

Me rendiment mbi 5%

Këto janë kompanitë me stoqet më të mëdha

11.04.2019 - 15:16

Jo të gjitha kompanitë që paguajnë dividentë të lartë janë shumë të mirë. Në fakt, disa aksione me rendiment të lartë kanë shumë hapësirë ​​për t’u rritur, ose tregtohen për vlerësime shumë atraktive.

Në websit-in fool.com, janë bërë kërkime për tre nga kontribuesit e faqes, për të diskutuar disa nga aksionet e tyre të preferuara të dividentëve që japin mbi 5%.

Një rendiment i lartë me hapësirë ​​për t’u rritur

Matt Frankel, CFP: Prona Mjekësore e Besimit është një besim i investimeve të pasurive të patundshme, ose REIT, që specializohet në pronat e kujdesit shëndetësor, veçanërisht në spitale.

Rreth tre të katërtat e portofolit përbëhen nga spitale të përgjithshme të kujdesit akut, me spitalet e rehabilitimit spitalor që përbëjnë pjesën më të madhe të pjesës tjetër.

Pasuritë e patundshme në shëndetësi janë një investim i madh afatgjatë për disa arsye. Për një gjë, kërkesa për lehtësi shëndetësore pritet të fluturojë gjatë dekadave të ardhshme.

Segmentet e vjetra të popullsisë së SHBA po rriten me shpejtësi, me grupin 65-vjeçar, i cili pritet që përafërsisht të dyfishohet deri në vitin 2050.

Kjo duhet të rezultojë në një kërkesë në rritje të vazhdueshme.

Përveç kësaj, ka mundësi të jashtëzakonshme për t’u rritur brenda tregut ekzistues.

Ndryshe nga shumë lloje të tjera të pasurive të patundshme komerciale si hotele dhe qendra tregtare, shumica e pronave të kujdesit shëndetësor nuk janë në pronësi REIT.

Vetëm rreth 15% e tregut aktual prej 1.1 trilion dollarësh janë në pronësi të REITs, me një pjesë të madhe të pronave të zotëruara nga sistemet shëndetësore dhe mjekët.

Kur një REIT si ai i “Pronave Mjekësore”, fiton një pronë nga një sistem shëndetësor, në përgjithësi kjo është një situatë e favorshme për të dyja palët, kështu që ne mund të jemi në radhët e hershme të një valë rritjeje të REIT të kujdesit shëndetësor.

Së fundi, portofoli i “Medical Properties Trust” është plot me pronat me qira neto.

Kjo do të thotë që qiramarrësit nënshkruajnë qira afatgjatë dhe janë përgjegjës për shpenzime të tilla si tatimi në pronë, sigurimi dhe mirëmbajtja.

E gjithë kjo lidhet me atë që Trust duhet të bëjë dhe në fakt ajo çfarë Trust duhet të bëjë është të fitojë një pronë dhe të gëzojë vit pas viti me të ardhura të parashikueshme, në rritje.

“Medicinal Properties Trust”, aktualisht jep rreth 5.3%, dhe pagimi përfaqëson vetëm 73% të fondeve të vitit të kaluar nga operacionet, një raport mjaft i ulët pagimi për një REIT.

Në fund të fundit, Fondi për Prona Medicinale ka një divident të lartë, të sigurtë dhe shumë hapësirë ​​për t’u rritur gjatë viteve të ardhshme.

E lirë dhe sportive për një rendiment të lartë

Keith Noonan (AT & T): Me shuma të vogla të fitimeve, një profil fantastik të dividentit dhe potencial rritjeje të nënvlerësuar, AT & T ka një efekt të trefishtë karakteristikash, tërheqëse këto për investitorët që sjellin të ardhura.

Nuk është sekret se shitjet e kompanisë dhe ecuria e fitimeve kanë qenë të ngadalta, dhe kjo prirje është reflektuar në aksionet që kanë humbur gati 40% të vlerës së tyre gjatë tre viteve të fundit.

Sidoqoftë, stoku ofron një ngritje të ndjeshme në çmimet aktuale dhe qëndron si një investim që mund të luajë një rol të nivelit të fondacionit në një portofol të tregut.

Aksionet sportive japin një rendiment prej 6.5% dhe tregti në vetëm 9 herë më pak se të ardhurat e pritshme të vitit.

Investitorët gjithashtu mund të shikojnë përpara për të bërë që aksionet e tyrë në në AT & T të jenë në rritje të vazhdueshme çdo vit.

Gjigandi i telekomunikacioneve “AT& T”, ka rritur pagesën e tij çdo vit për 34 vjet, dhe madje edhe me presionet e fundit, biznesi po gjeneron mjaftueshëm rrjedhje të parave të gatshme për të mbuluar dividentin dhe për të lënë derën të hapur në mënyrë të sigurtë për të rritjen e më shumë pagave.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNBill Gates: Do të përshpejtojë sektorin e inovacionit

“Inteligjenca artificiale do të ndihmojë me pabarazinë sociale”

"Marrëveshja e DPSHTRR-së, në kundërshtim me ligjin!"

A do rritet çmimi i patentës?