MENU

VIDEO

Pamje +18/ Hapja e depove të armëve në Elbasan në ’97

30.04.2019 - 12:13

Viti 1997 ishte një vit i zi për Shqipërinë dhe shqiptarët. Mijra njerëz mbetën të vdekur ose u gjymtuan gjatë trazirave të 1997, vit kur vendi shkoi drejt luftës civile.

Në 1997 shpërtheu një çmenduri kolektive, e cila solli mijra të vrarë e të plagosur.

Në këtë video-reportazh të “Associated Press”, shfaqen pamje të frikshme nga mësymja që banorët e Elbasanit i bënë depove ushtarake në këtë qytet.


Në sfond dëgjohen krisma, më tej flakë e zjarr dhe njerëz që nuk tremben nga vdekja dhe nga asgjë.

Njerëz të plagosur, të vrarë. Mjekë që japin ndihmën si në kushte lufte diku në oborrin e spitalit.

Një pamje që nuk ka për t’u harruar lehtë në historinë e Shqipërisë.