MENU
klinika

Konferenca kundër ekstremizmit

“Rreth 30 gra shqiptare jetojnë në kampet e Sirisë e Irakut”

24.04.2019 - 14:52

 Në Tiranë zhvillohet konferenca rajonale kundër ekstremizmit. 

Gjatë konferencës, Koordinatori i Qendrës Kundër Ekstremizmit, Agron Sojati ka zbuluar se të paktën 30 femra shqiptare vazhdojnë të jetojnë në kampet e Sirisë dhe Irakut.

Sojati tha se po punohet prej 6 muajsh për t’i tërhequr shqiptarët nga kampi.

Kemi 30 gra nëpër kampet e Sirisë dhe Irakut. Në kampet e Sirisë e Irakut, 16 fëmijë dhe 6 të moshuar.

Për luftëtarët e ISIS nuk kemi një numër të saktë. Prej 6 muajsh po punojmë për t’i tërhequr nga kampet.

Nuk kemi një datë për rikthimin e tyre nga kampet.

Ndërkohë qeveria po e trajton me seriozitet dhe përgjegjësi këtë çështje” është shprehur Agron Sojati.