MENU
klinika

At Zef Pllumi

Shqipëria mund të futet në Evropë, pasi të ndryshojë populli

02.04.2019 - 18:00

Frati françeskan, publicisti dhe shkrimtari i njohur, At Zef Pllumi, para se të vdiste la një ndër mesazhet më me vlerë drejtuar popullit shqiptar, lidhur me integrimin në Bashkimin Evropian.

Sipas asaj çfarë thotë shkrimtari, problemi mund të jetë vetë populli, ndaj dhe këshilla e tij lidhet drejtpërdrejt me pikëpamjet e tij.

At Zef Pllumi, theksonte se për tu bërë pjesë e këtij Unioni Kontinental, së pari populli shqiptar duhet të mësohet me pikëpamjet perëndimore, të krijohet një grup i mirë intelektualësh, dhe paskëtaj kjo mundësi mund të hapet dhe për vendin tonë.

Ai e dinte mirë se ç’fliste! Ky mesazh vlen edhe sot: “Pa iu ndërru truni këtij populli – e truni ndërrohet në shkolla kryesisht – dhe pa u formu një çetë intelektualësh me pikëpamje perëndimore, ne nuk kemi kurrsesi si menojmë me hy në Europë”!

Karriera e tij nëpër turne ka marrë fund

Ozzy Osbourne anulon të gjithë koncertet

Sfidat e informimit

Gazetashitësi, në zhdukje

Hapet thirrja për Bonusin e Rijetësimit 2023

Për këdo që do të restaurojë një objekt ose monument kulture!

Modele arsimore për sitet kryesore të trashëgimisë kulturore

“Fuqizimi i Trashëgimisë dhe Platformat Mësimore”