MENU
klinika

Zyrtarisht

Shqipëria pjesëmarrëse në festivalin e filmit në Kanë

22.04.2019 - 12:32

Shqipëria është zyrtarisht pjesëmarrëse në Festivalin e Filmit në Kanë në kategorinë e filmave me metrazh të shkurtër.

Është filmi “The Van”, bashkëprodhim shqiptaro-francez me regji të Erenik Beqirit, një film që i rezistoi përzgjedhjes midis mijërash, pastaj qindrash e deri ne listën e përmbledhur finale (short list).

Në këtë film intrepretojnë Arben Bajraktari, Afrim Muçaj dhe aktori francez 27 vjeçar, Phénix Brossard, i cili vetem në pak kohë numëron më shumë se njëzet role.

Ndërkohë regjisori, nisi të shkruante skenarë e të drejtonte shesh-xhirime që në kohën e studimeve, por tre filma, të gjithë të metrazhit të shkurtër:

“Alfonso”, “Bon Appetit” dhe “The Van”, dy të parët thuajse me vetë-financim.

Për “Bon Appetit” është nderuar me dy çmime në festivale, në vitet 2017 dhe 2018.