MENU
klinika

Kritikat

Soreca: Proceset integruese të përfshijnë edhe zonat rurale

01.04.2019 - 14:19

Ambasadori i Bashkimit Europian, Luigi Soreca, gjatë mbledhjes së Këshillit Konsultativ kërkoi që t`i kushtohet më shumë vëmendjeve zonave lokale. Ai tha se proceset integruese të Shqipërisë nuk duhet të përfshijnë vetëm qeverisjen qendrore.

Ambasadori i Bashkimit Europian, Luigi Soreca, bëri thirrje që proceset integruese të Shqipërisë të mos përfshinë vetëm qeverinë qendrore por edhe atë lokale. Në mbledhjen e Këshillit Konsultativ, diplomati tha se nevojitet ende punë për përmirësimin e shërbimeve në zonat lokale.

Ministri, Blendi Klosi, risolli në vëmendje strategjinë kombëtare të zhvillimit, ku përfshihen edhe atraksione turistike në zonat lokale.

kolana e librave

Ai tha se Shqipëria nuk mund të ofrojë ende shërbimet që kërkojnë vizitorët e huaj.

Në takimin e Këshillit Konsultativ u prezantuan disa projektligje si ai për asistencën sociale, për përcaktimin e autoriteteve kompetente dhe procedurës që do të ndiqet për përmbushjen e detyrimeve të caktuara nga gjykata për të miturin në konflikt me ligjin si dhe projektvendimi për miratimin e rregullave për shpalljen e zonave të veçanta të ruajtjes.