MENU
klinika

Studimi

A mund të keni depresion dhe ankth në të njëjtën kohë?

11.05.2019 - 11:30

Depresioni dhe ankthi janë kushte të ndryshme, por zakonisht ndodhin së bashku. Ata gjithashtu kanë trajtime të ngjashme.

Ndjenjën e dëshpërimit ose të qënurit e dëshpëruar tani dhe pastaj është normale. Dhe të gjithë ndjehen të shqetësuar nga koha në kohë – kjo është një përgjigje normale ndaj situatave stresuese. Por ndjenjat e rënda ose të vazhdueshme të depresionit dhe ankthit mund të jenë një shenjë e një çrregullimi të shëndetit mendor.

Ankthi mund të ndodhë si një simptomë e depresionit klinik (madhor). Është e zakonshme që të ketë depresion që është shkaktuar nga një çrregullim ankthi, siç është çrregullimi i ankthit të përgjithësuar, çrregullimi i panikut ose çrregullimi i ankthit të ndarjes. Shumë njerëz kanë një diagnozë si të një çrregullimi ankthi dhe depresioni klinik.

kolana e librave

Simptomat e të dyja kushteve zakonisht përmirësohen me këshillim psikologjik (psikoterapi), ilaçe, të tilla si ilaçet kundër depresionit, ose të dyja.

Ndryshimet e jetesës, të tilla si përmirësimi i zakoneve të gjumit, rritja e mbështetjes sociale, përdorimi i teknikave të reduktimit të stresit, ose marrja e stërvitjes së rregullt, gjithashtu mund të ndihmojnë. Mundohuni të shmangni alkoolin, pirjen e duhanit dhe drogën rekreative.

Përkthyer nga Yahoo.com

Konica.al